Enguany iniciem la celebració dels 25 anys de l’inici d’aquesta aventura de Lligam.

Érem unes poques voluntàries, no teníem res més que un pis amb 4 places cedit per unes monges que, al cap d’un any, van voler dedicar-lo a una altra cosa, i la nostra convicció que allò que fèiem valia la pena.

Vam decidir formar una associació per tenir entitat jurídica i vam demanar ajuda a Càritas per tirar-la endavant. Vam llogar un altre pis on acollir 6 dones. Vam augmentar el número de voluntàries i, després de molts esforços i uns quants anys, vam poder contractar educadores i ens van cedir la casa que actualment ocupem amb capacitat per a 17 persones.

Quan explico la història de Lligam, sempre dic que no sé si els miracles existeixen però que estic convençuda que l’existència actual de Lligam n’és un.

Centenars de rostres de dones i nenes i nens passen per davant meu quan tanco els ulls i repasso aquests 25 anys. Anys bons i anys dolents, de dificultats econòmiques o de problemàtiques diverses, però anys que han valgut la pena per contribuir a retornar la dignitat a moltes dones. Amb algunes segurament no ho hem aconseguit, però hem intentat posar el nostre granet de sorra per tal que refacin la seva vida. La seva i la de les seves filles i fills que són igualment importants i presents a la vida de Lligam.

Ara que fa 25 anys, ens agradaria celebrar-ho d’alguna manera. Com que vam començar l’activitat l’any 92 però no vam formalitzar l’associació fins el 94, hem pensat que, durant aquests dos anys, anirem fent petits signes de celebració.

Ja sabem que la nostra existència no és per celebrar res i que el major èxit seria que Lligam no tingués raó d’existir i poder desaparèixer, però ara per ara, celebrem els seus anys de vida i les vides que, entre totes, hem guanyat.

De moment estrenem web. Us convidem a mirar-la i a fer suggeriments per a millorar-la si trobeu quelcom a faltar.

També hem dotat el butlletí d’un nou format que esperem que us agradi.

 

Marisa Cabellos
Presidenta