10 de març de 2021 | Les amigues i amics de LligamDona ens hem aplegat aquesta tarda i de forma virtual per a celebrar el 8M Dia Internacional de la Dona, i  ho hem fet una quarentena de persones entre socis i sòcies, persones voluntàries, donants, simpatitzants, equip educatiu, dones residents i ex residents i junta directiva, davant d’ordinadors, tauletes i mòbils bé des de casa o des de la feina amb l’objectiu de commemorar una data en què les dones aixequem la nostra veu per a reivindicar el nostre lloc i el nostre rol a la societat, amb igualtat de condicions en les esferes laboral, cures, maternitat, educació, investigació, espai públic i un llarguissim etcètera.

Enguany, hem volgut  fer un acte obert a tothom. Hem acollit amb molta il·lusió cares conegudes però, també de  noves que han mostrat el seu interès pel projecte de LligamDona  i la causa dona.  Avui, aquesta trobada, ha estat  un gran mosaïc de la realitat de la nostra associació.

Hem tingut el privilegi de comptar amb la participació de la Bàrbara Roig, directora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona que ens ha parlat de la importància de la participació de la dona com a canal d’expressió i  reivindicació. Hem reflexionat sobre les seves paraules i  parlat del paper dels homes en la construcció d’aquesta igualtat, des de la visió de les noves masculitats.

També hem visionat el vídeo Passejada per una Barcelona en Femení, una creació participada per 4 comissions (Literàtia, Dansa i Moviment, Arts Plàstiques i Projecte Cactus) on hi ha participat usuàries, educadores, socis, donants i junta directiva i que plasma un recorregut per la Barcelona amb nom de dona, de la mà del Projecte Cactus.

Hem tingut un espai per a prendre el cafè i deixar testimoniatge del que representa el 8M per cadascuna de les persones assistents, que han deixat frases tant simbòliques com: empoderament en femení, la lluita en femení passa per crear relats nous que deixin enrere creences i discursos limitadors per a les dones, contribuir a la construcció de comunitats humanes des del talent individual, respecte i confiança com a eines per a l’empoderament, entendre el concepte interseccionalitat, el superpoder de les mares recent ‘titulades’, sense vergonyes i amb molt respecte, el feminisme comença en l’educació de les criatures, la dona és la primera influència però l’home és igualment important en aquest acompanyament, empoderament individual,  igualtat lligada a les quotes, empoderament individual per augmentar l’autoestima, cal teixir una xarxa de responsabilitat cap a la igualtat, evolució de la societat, autoestima i empoderament.

I finalment, l’artista i artterapeuta Maria Bezosa, ens ha mostrat l’obra elaborada durant l’acte inspirada en les paraules que s’han dit al llarg de la trobada.

#EntreTotesFemLligamsPoderosos

#SomLligamDona

#LligamDonaPel 8M2021